9 Setembre

La figa és un fals fruit de la figuera de la família de les moràcies. En realitat és una inflorescència de consistència tova i forma arrodonida o de pera. A més, es cull de cara a l’estiu i la tardor.

Aquesta fruita destaca per la seua alta quantitat d’hidrats de carboni i s’ha convertit en una de les fruites més riques en sucres. Conseqüentment, la fa ideal per a esportistes i persones amb gran desgast físic. A més, conté fibra (2,5 grams per 100 grams de fruita), la qual afavoreix el trànsit intestinal i ajuda a prevenir el restrenyiment, el càncer de còlon i malalties cardiovasculars.

Tot i que no és especialment rica en minerals, la figa conté potassi, així com quantitats moderades de calci, fòsfor i magnesi. Pel que fa a les vitamines, aporta petites quantitats de provitamina A, vitamines del grup B i vitamina C.

De la mateixa manera, les figues seques, que es conserven durant més temps gràcies al procés de deshidratació, tenen un contingut calòric gairebé quatre vegades superior al de les fresques, convertint-se en un aliment molt energètic.