2 Febrer

Les maduixes són fruites petites i fragants, conegudes pel seu intens aroma i sabor, que pot anar des de l’àcid fins al molt dolç. Aquesta fruita és especialment valorada per l’alt contingut en aigua i els baixos nivells calòrics, amb només 40 quilocalories en 100 grams d’aquesta fruita. De fet, aproximadament el 95% de la fresa és comestible, i el seu valor nutritiu és significatiu.

Les maduixes són riques en vitamina C, amb un contingut superior a la taronja. Una ració de 150 grams de maduixes aporta 86 mg de vitamina C, superant àmpliament la ingesta diària recomanada de 60 mg. A més, aquestes fruites proporcionen fibra (2,2 grams per 100 grams de fruita), antioxidants com les antocianines i àcids orgànics, com l’àcid cítric i el màlic, els quals ajuden a potenciar els beneficis de la vitamina C i a protegir contra l’envelliment i malalties cardiovasculars.

El color vermell característic de les maduixes prové de les antocianines, uns pigments vegetals amb propietats antioxidants potents. Gràcies a això, les maduixes tenen un paper destacat en la prevenció de malalties relacionades amb l’oxidació cel·lular, com l’acumulació de colesterol i el càncer.

A més de la seua riquesa nutricional, la fresa se recomana a persones amb hipertensió arterial a causa del baix contingut en sodi i alt en potassi, un fet que converteix aquesta fruita en una elecció saludable i deliciosa.